Zapiekanka rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    2
  • filet z dowolnej ryby

    200 g
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę ugotować na parze. W żaroodpornym naczyniu ułożyć ziemniaki, rybę i kukurydzę. Masło rozpuścić w rondelku z dodatkiem mąki. Następnie zmniejszyć ogień i stopniowo dodać mleko. Powstały sos doprawić do smaku i zalać nim rybę i ziemniaki. Piec w piekarniku 20 minut. pod koniec można dodać jeszcze 2 łyżki startego sera żółtego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 29.12.2011 16:16
to nie wiem czy warto ryzykować ?
Barbara55 03.12.2011 14:07
nie dla mnie :-(
Barbara55 03.12.2011 14:07
nie dla mnie :-(
kielcok1 26.10.2011 19:47
o jej ,a co na to ryba?
iga2 12.04.2011 22:29
pyszności
aginaa 23.09.2010 12:09
pycha
iwa643 22.05.2010 07:00
ciekawe zrobie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat