zapiekanka po grecku

zapiekanka po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pokrojone pomidory

    3
  • rozdrobnione liście rukoli

    szklanka
  • jajko

    4 sztuki
  • śmietana 12%

    szklanka
  • feta

    200 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zapiekanka po grecku

W nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami pomidory, ser feta, sałatę. Jajka zmiksować ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Mieszanką tą zalać ułożone w naczyniu żaroodpornym składniki. Zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 225 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

bercik1 24.10.2011 23:10
Ciekawy pomysł.
kochanyptysiu 21.02.2011 21:48
fantastyczne!
Emilia21 07.10.2010 15:35
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat