Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szkl
jajko 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
mąka 2 szkl
pieczarki 1/2 kg
cebula 2 szt
masło 3 łyżki
ser żółty 15 dag
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami

Mleko dokładnie wymieszaj trzepaczką razem jajkiem, solą i mąką. Na rozgrzanym oleju usmaż cienkie naleśniki. Pieczarki oraz cebulę obierz i drobno pokrój. Przełóż na patelnie i usmaż na maśle. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na środek naleśników nałóż porcję farszu pieczarkowego. Zwiń w rulony. Naleśniki ułóż ciasno w naczyniu żaroodpornym. Posyp startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 27.02.2015 22:02
super pomysł
dorrota 24.08.2014 21:55
połączenie tego co lubię najbardziej:) świetny przepis
Beatris 24.08.2014 19:53
Apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak