Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    2 szkl
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • masło

    3 łyżki
  • ser żółty

    15 dag
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko dokładnie wymieszaj trzepaczką razem jajkiem, solą i mąką. Na rozgrzanym oleju usmaż cienkie naleśniki. Pieczarki oraz cebulę obierz i drobno pokrój. Przełóż na patelnie i usmaż na maśle. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na środek naleśników nałóż porcję farszu pieczarkowego. Zwiń w rulony. Naleśniki ułóż ciasno w naczyniu żaroodpornym. Posyp startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 27.02.2015 22:02
super pomysł
dorrota 24.08.2014 21:55
połączenie tego co lubię najbardziej:) świetny przepis
Beatris 24.08.2014 19:53
Apetycznie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat