Zapiekanka makaronowa z szynką i serem

Zapiekanka makaronowa z szynką i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    200 g
  • szynka

    150 g
  • ser żółty

    100 g
  • pieczarki

    4 szt
  • keczup

    3 łyżki
  • śmietana 12%

    150 ml
  • woda

    100 ml
  • pieprz czarny mielony

  • sól do smaku

  • masło

    do naczynia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wsypujemy makaron, na to pokrojoną w kostkę szynkę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Wszystko zalewamy śmietaną wymieszaną z keczupem ( ok. pół małego słoiczka), wodą, pieprzem i solą. Zapiekamy w piekarniku ok. 30-35 min w 170- 180C. Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

30.11.2015 08:47
bardzo lubię zapiekanki

Margo1

18.08.2014 09:26
Makaron nie ugotowany ?

Jodaj

17.08.2014 13:57
świetna sałatka :)

Natalija

15.08.2014 14:33
ciekawy przepis

Róża1

15.08.2014 12:38
pyszna zapiekanka :-).

bhb8

15.08.2014 12:35
lubię takie połączenia

dodi

15.08.2014 11:24
mniam, mniam

Megg

15.08.2014 11:03
super smaczna zapiekanka

kasiaw

15.08.2014 10:35
super smaczna zapiekanka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat