Zapiekanka makaronowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

  • mięso mielone

  • pomidory krojone z puszki

  • cebula

  • czosnek

  • pieczarki

  • ser

  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron (świderki lub penne) gotujemy, odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Odstawiamy by wystygł. W tym czasie podsmażamy cebulę z przeciśniętym czosnkiem, a po chwili na patelnie wrzucamy mięso. Smażymy chwilę. Dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kuchni włoskiej. Jeszcze chwilę zostawiamy na małym ogniu. Następnie wykładamy mięso na ostudzony makaron. Posypujemy wszystko grubą warstwa sera. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika. Kiedy ser się już ładnie zarumieni, zapiekanka jest gotowa.

Smacznego ;-)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 09.11.2012 11:57
zawsze się sprawdzi czy na zwykły obiad, czy na kolację ze znajomymi :) super :)
Monika58 25.10.2012 16:52
fajna
gusia1000 29.08.2012 00:20
Smaczna.
czekoladka_m 13.08.2012 15:47
Takie proste, a wygląda obłędnie;)
treonina 13.08.2012 10:40
super! wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat