Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jajeczna z awokado

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
awokado
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej kokosowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jajeczna z awokado

Propozycja na smaczną, zdrową i pożywną zapiekankę jajeczną z awokado - idealną na śniadanie :)

PRZYGOTOWANIE:

1. Awokado obieramy i kroimy w drobną kostkę.

Jajka wbijamy do miseczki i dynamicznie mieszamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone awokado oraz doprawiamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.

Zawartość miseczki przelewamy do małego naczynia żaroodpornego, wysmarowanego delikatnie olejem kokosowym (lub innym).

2. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 - 25 minut - do momentu aż jajka dobrze się zetną, a zapiekanka powiększy swoją objętość dwukrotnie.

Podczas pieczenia możemy przygotować ulubione kanapki i zaparzyć kawę ;)

Zapiekankę podajemy z sosem czosnkowym, słodkim sosem chili lub ketchupem.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 04.03.2015 10:10
Wygląda bardzo apetycznie
bertpvd 26.02.2015 09:35
ciekawe połączenie.
olkaaa 26.02.2015 07:33
fajny pomysł
ilka01 25.02.2015 23:20
super przepis :)
IlonaAlbertos 25.02.2015 21:11
Wygląda apetycznie.
Marta Ryżek-Kalkowska 25.02.2015 20:55
wygląda świetnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak