Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka Haliny

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,6 kg
pieczarki 50 dag
szynka drobiowa 35 dag
koperek 1 pęczek
śmietana 100 ml
masło 2 łyżki
ser żółty 25 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka Haliny

Ziemniaki obrać, ugotować. Ziemniaki utłuc, dodać masło, śmietanę, posiekany koperek, wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, położyć warstwę puree ziemniaczane, następnie położyć plasterki szynki, pokrojone pieczarki, oprószyć solą oraz pieprzem. Położyć resztę ziemniaków. Na wierzchu zapiekanki ułożyć plastry sera żółtego. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 28.03.2017 12:06
Fajna, z pieczarkami robiłam, ale nigdy nie wpadłam na pomysł, żeby dodać koperku.
Ela15 02.03.2015 13:16
lubię zapiekanki, ta wygląda apetycznie
olkaaa 08.06.2014 11:33
bardzo fajna
JOANNA16 25.05.2014 09:47
lubię takie zapiekanki)
Jagódka77 01.03.2014 13:15
po prostu pyszności
Kejti 17.02.2014 11:29
Fajna zapiekanka :-)
adelajda 06.10.2013 16:26
lubię zapiekanki :)
Stenka 20.07.2013 08:00
lubię takie zapiekanki
Joanna23 23.03.2013 20:52
smakowicie wygląda
madzialena19 07.01.2013 18:12
Bardzo smaczna zapiekanka.
Rafał10 31.08.2012 15:10
można ze smakiem zjeść...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak