Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka gyros z makaronem i pieczarkami
opakowanie grubego makaronu (ja daję świderki),
25 dag pieczarek,
2 duże cebule,
2 piersi z kurczaka,
szklanka śmietany,
2 łyżki majonezu,
4 łyżki startego żółtego sera,
przyprawa do kurczaka,
przyprawa do gyrosa,
sól,pieprz, olej
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente. Pierś kroimy w drobną kostkę, podsmażamy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i gyrosem. Pieczarki kroimy, podsmażamy z drobno posiekaną cebulą, przyprawiamy solą i pieprzem
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu, na to kurczaka, przykrywamy pieczarkami z cebulą.
Posypujemy połową startego żółtego sera. Ugniatamy łyżką, polewamy majonezem wymieszanym ze śmietaną. Posypujemy resztą sera. Pieczemy 20 min. w 180 stopniach.
Smacznego!!