zapiekanka cioci kloci

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    70 g
  • pieczarki

    100 g
  • jajko

    1 szt.
  • olej

    10 g
  • kefir

    100 g
  • ser żółty

    30 g
  • natka pietruszki

    20 g
  • sól

  • czosnek

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować na sypko ryż. Pieczarki oczyścić i pokroić na plastry, usmażyć na tłuszczu. Czosnek rozetrzeć z solą. Pół pęczka natki pokroić drobno. Ugotowany ryż, czosnek i natkę dodać do grzybów, wymieszać i wyłożyć do formy. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajko roztrzepać z kefirem, dodać ser, sól, pieprz, wymieszać i zalać ryż, a następnie zapiec w piekarniku. Posypać pozostałą natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BozenA 18.07.2012 11:46
mmm
BozenA 18.07.2012 11:46
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat