Zapiekanka chlebowo jajeczna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    6 sztuk
  • szynka gotowana

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • chleb

    4 kawałki
  • starty ser

    10 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • jajko

    6 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, pokroić na 4części. Szynke pokroić w kostkę, cebule również.Podsmażyć wszystko na oleju doprawiająć do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i schłodzić.Rozbić jajka w misce doprawić,pokroić chleb w dużą kostke 2cm x 2cm, wrzucić do jajek by nasiąkneły. Do naczynia żaroodpornego wlać jajka wraz z chlebem tak by zakrywały szynkę itd. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 50minut. Pod koniec pieczenia posypać serem.
Naczynie żaroodporne musi być odkryte!!!
Poczekać aż lekko przestygnie i można jeść. Smakuje znakomicie z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 30.11.2011 14:16
no fajna!
Natalia40 23.11.2011 22:14
Takiej nie jadlam jeszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat