Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 op
mleko 500 ml
cukier 2 łyżki
jabłka 2 szt
migdały 5 dag
orzechy włoskie 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami

Kroki postępowania

1
Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję. W odlanym mleku mieszam budynie oraz cukier. Wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 5 minut. Gorący budyń przekładam do foremek do zapiekania.
Krok 1 - Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami foto
2
Migdały zaparzam, obieram ze skórek. Bakalie drobno siekam.
Krok 2 - Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami foto
3
Jabłko obieram i kroję w ósemki. Owoce układam na budyniu. Całość posypuję posiekanymi orzechami i migdałami. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 16.10.2014 09:37
smaczny deser
Stenka 15.10.2014 20:54
ciekawy przepis, smaczny deser
agnieszka214 15.10.2014 20:36
fajne musze zrobic tez taka
Kolorowa 15.10.2014 19:48
fajny przepis !
Kulinarna Ja 15.10.2014 18:58
pyszny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak