Zapiekane ziemniaki z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    12 szt
  • kasza jęczmienna

    1/2 szkl
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    2 szkl
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie z masłem. Ugotowane ziemniaki odcedzić do garnka. Ziemniaki ostudzić i zrobić puree. Kaszę ugotować i zmieszać razem z ziemniakami. Dodać wywar z ziemniaków i zapiec w piekarniku. Podawać polane śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 06.10.2013 12:47
ciekawe połączenie tak jeszcze nie jadłam
barbara11561 03.11.2012 09:12
takich nie jadłam,ale chętnie bym skosztowała:)lubię nowości:)
IZABELA29 18.08.2012 09:25
proste a smaczne
jeta72 11.05.2012 11:15
fajne
berys18 28.12.2011 07:34
ciekawy pomysł
Wafelek2601 24.12.2011 08:37
pyszne
m1monika 18.12.2011 16:15
pyszne
Monika193 01.12.2011 22:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat