Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane różyczki brukselki na cieście francuskim

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
brukselka 400 g
ser żółty 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane różyczki brukselki na cieście francuskim

1.
Każdą różyczkę brukselki dokładnie umyć, pozbawić brzydkich liści, przekroić na pół.
2
Z ciasta francuskiego wyciąć okręgi, posypać startym serem i ułożyć brukselki.
3
Posypać delikatnie serem, posypać świeżo zmielonym pieprzem i solą
4
Zapiekać przez 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st C
5
Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.08.2013 04:21
fantastyczny pomysł !! a jak ślicznie wyglądają i smakują!!
Joanna46 22.01.2013 14:37
Połączenie rewelacja.
gosia56 21.01.2013 20:50
super
Cynamonka 21.01.2013 20:02
wygląda pięknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak