Zapiekane różyczki brukselki na cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 płat
  • brukselka

    400 g
  • ser żółty

    50 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Każdą różyczkę brukselki dokładnie umyć, pozbawić brzydkich liści, przekroić na pół.
2
Z ciasta francuskiego wyciąć okręgi, posypać startym serem i ułożyć brukselki.
3
Posypać delikatnie serem, posypać świeżo zmielonym pieprzem i solą
4
Zapiekać przez 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st C
5
Podawać na ciepło lub na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 17.08.2013 04:21
fantastyczny pomysł !! a jak ślicznie wyglądają i smakują!!
Joanna46 22.01.2013 14:37
Połączenie rewelacja.
gosia56 21.01.2013 20:50
super
Cynamonka 21.01.2013 20:02
wygląda pięknie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat