Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ravioli

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ravioli 1 opakowanie
salami 20 dag
ser żółty 20 dag
ząbki czosnku 2 szt
masło 1 łyżka

sos

oliwa 2 łyżki
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
sól i pieprz
cukier
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ravioli

Raviolli gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek. Smażymy. Dolewamy pomidory z puszki i dusimy. Doprawiamy do smaku.
Dno naczynia żaroodpornego polewamy olejem. Na dnie wykładamy ravioli,salami i zalewamy sosem pomidorowym. Posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.03.2016 10:30
proste i pyszne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak