Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
2 szt -
majonez
4 łyżki -
czosnek
2-3 ząbki -
śmietana
1-2 łyżki -
sól do smaku
-
ser żółty
ok20 dkg -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania zapiekane piersi z kurczaka z sosem czosnkowym
Czosnek obrać i przecisnąć. Majonez wymieszać ze śmietaną i czosnkiem.
Kotlety układać na blaszce nałożyć sos czosnkowy na każdy kotlet wstawić do nagrzanego piekarnika naok20 minut, po tym czasie ,posypać strartym żółtym serem,zapiekać do rozpuszczenia się sera
Komentarze (3)