zapiekane piersi z kurczaka z sosem czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • majonez

    4 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • śmietana

    1-2 łyżki
  • sól do smaku

  • ser żółty

    ok20 dkg
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka przekroić na 2 lub 3 kotlety w zależności od grubości,przyprawić solą i pieprzem ,odstawić na ok30 minut.
Czosnek obrać i przecisnąć. Majonez wymieszać ze śmietaną i czosnkiem.
Kotlety układać na blaszce nałożyć sos czosnkowy na każdy kotlet wstawić do nagrzanego piekarnika naok20 minut, po tym czasie ,posypać strartym żółtym serem,zapiekać do rozpuszczenia się sera

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hastalavista 10.03.2012 22:05
pyszne :)
ronald88 18.11.2011 16:46
mniam
Emilia22 18.11.2011 09:55
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat