Zapiekane naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

  • sól

  • olej do smażenia

  • szynka

    6 plastrów
  • ser żółty

    6 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podane składniki na naleśniki miksujemy albo mieszany.
Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji kwaśnej śmietany. Naleśniki smażymy na natłuszczonej patelni.

Na usmażone naleśniki nakładamy plaster sera i plaster szynki i zwijamy naleśnikowy rulonik. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Można posypać startym serem i zapiekać do rozpuszczenia sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justys759 05.11.2012 14:48
mmm pychota!
Wiesława1 05.11.2012 14:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat