Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane kotlety ze schabu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
żółty ser 20 dag
pieczarki 30 dag
przyprawy
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kotlety ze schabu

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety, następnie lekko je rozbić. Przygotowane kotlety natrzeć, solą, pieprzem i mieloną słodką papryką, doprawione mięso zostawić na około 60 min, aby mięso przeszło przyprawami.
Formę do zapiekania wysmarować olejem i ułożyć w niej kotlety na każdej porcji mięsa ułożyć pieczarki pokrojone w plasterki, delikatnie posypać je solą i po wierzchu posypać startym serem. Mięso zapiekać w temp. 180st około 25 min
Ja dodałam do jednego na spróbowanie pod ser brzoskwinie i było smacznie :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 07.05.2013 22:15
pyszne kotlety, robię identyczne
czekoladka_m 13.03.2013 17:40
U Ciebie jak zwykle smacznie i apetycznie podane;)
Bogusiaz 13.03.2013 14:42
fajna potrawa i ładnie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak