Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane kokardki z brukselką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron kokardki 400 g
brukselka 450 g
jaja 2 szt
śmietana 185 g
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obsypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kokardki z brukselką

(450g mrożonej brukselki)

Ugotowałam makaron według instrukcji na opakowaniu. Brukselkę zalałam wrzącą wodą dodałam masło posoliłam wodę, gotowałam do 12 minut. Formę posmarowałam masłem, obsypałam bułką tartą. Przełożyłam do formy odcedzony makaron z brukselką. Śmietanę wymieszałam z jajami i curry, zalałam makaron z brukselką. Obsypałam na wierzchu bułką tartą.

Piecz w 195°C do 40 min.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 10.01.2013 13:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak