Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
margaryna
100 gram -
jajko
2 szt. -
sól
-
mąka z zielonego orkiszu
150 gram -
świeże zioła
do dekoracji -
mozarella
100 (w kawałku)
Przepis i sposób przygotowania zapiekane kluseczki z zielonego orkiszu
Odstawić ciasto na 20 minut do lodówki. Dwiema łyżkami formować kluseczki i gotować je ok. 3 minut we wrzącej osolonej wodzie. Wyjmować łyżką cedzakową i układać w natłuszczonej żaroodpornej formie.
Ser pokroić w kostkę, ułożyć na kluseczkach i zapiec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni. Przed podaniem potrawę ozdobić świeżymi ziołami.
Komentarze (1)