Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
białych i zielonych szparagów
500 g -
gotowanej ośmiornicy
80 g -
oliwy z oliwek
3 łyżki -
śmietany 36%
200 ml -
sera gorgonzola
60 g -
suszonych pomidorów
50 g -
białego wina
100 ml -
soli czosnkowej Prymat
1/2 łyżeczki -
gałki muszkatołowej Prymat
1 szczypta -
sól, cukier do smaku
- - -
cebula
1 w kostkę -
parmezan starty
40 g
Przepis i sposób przygotowania Zapiekane białe i zielone szparagi z płatkami gotowanej ośmiornicy w sosie gorgonzola z suszonymi pomidorami i świeżo tartym parmezanem
Szparagi przełożyć do żaroodpornego naczynia, obficie polać sosem i posypać parmezanem. Piec 15 minut w temperaturze 180ºC.
Komentarze (23)
Załaduj więcej komentarzy (13)