Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane banany

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 3 sztuki
cytryna 1/2 sztuki
masło 25 g
brązowy cukier 2 łyżki
mąka tortowa 2 czubate łyżki
wiórki kokosowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane banany

Kroki postępowania

1
Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Banany od razy skropić sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krok 1 - Zapiekane banany foto
2
Masło przełożyć do miski. Dodać do niego cukier, mąkę i wiórki kokosowe (użyłam różowych).
Krok 2 - Zapiekane banany foto
3
Wszystko zagnieść i rozkruszyć na kruszonkę.
Krok 3 - Zapiekane banany foto
4
Kokosową kruszonkę rozłożyć na połówkach bananów.
Krok 4 - Zapiekane banany foto
5
Banany zapiekać w 200 stopniach przez ok. 15 minut (aż kruszonka zacznie się rumienić). Banany podawać na ciepło z dodatkiem dowolnego sosu lub lodów.
Krok 5 - Zapiekane banany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 09.05.2014 10:04
kuszące :)
Krysia_S 08.05.2014 20:01
Muszą być pyszne ;)
stokrotka 08.05.2014 16:55
świetna propozycja
nogawkuchni 08.05.2014 16:41
Pyszny pomysł na deser,ciekawa propozycja i przydatny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak