Zapiekane bagietki

Zapiekane bagietki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Ciepłe zapiekanki z pieczarkami na śniadanie lub kolację.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Zapiekane bagietki:

  • bagietka

    2 szt.
  • pieczarki

    50 dag
  • ser mozarella

    1.5 opakowania
  • sos pomidorowy

    4 duże łyż.
  • masło 82%

    1 duża łyż.
  • olej

    1 duża łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać pokroić w cienkie plasterki, włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć do odparowania wody, a następnie posolić.

Bagietki przeciąć wzdłuż, każdą połówkę lekko posmarować masłem, a następnie sosem pomidorowym.
Na każdą połówkę ułożyć usmażone pieczarki, a na nie starty ser mozarella.

Bagietki zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut do momentu roztopienia się sera i zarumienienia. Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

31.01.2019 19:28
Często robię podobne zapiekanki, tylko bez sosu pomidorowego. Za to obficie polewam je keczupem;) Dodanie sosu pomidorowego to dobry pomysł, pewnie w smaku takie zapiekanki przypominają pizzę.

ben-ka

31.01.2019 20:47
Możesz tak zrobić, a keczup na wierchu jako dodatek tez może być :)

Bożena Matuszczyk

31.01.2019 11:15
Tak to coś co moje wnuki by mogli wsuwać co dzień. Pyszne i kuszące zapiekanki .;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat