Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bagietki

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Ciepłe zapiekanki z pieczarkami na śniadanie lub kolację.

Składniki:

Zapiekane bagietki:

bagietka 2 szt.
pieczarki 50 dag
ser mozarella 1.5 opakowania
sos pomidorowy 4 duże łyż.
masło 82% 1 duża łyż.
olej 1 duża łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bagietki

Pieczarki obrać pokroić w cienkie plasterki, włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć do odparowania wody, a następnie posolić.

Bagietki przeciąć wzdłuż, każdą połówkę lekko posmarować masłem, a następnie sosem pomidorowym.
Na każdą połówkę ułożyć usmażone pieczarki, a na nie starty ser mozarella.

Bagietki zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut do momentu roztopienia się sera i zarumienienia. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 31.01.2019 19:28
Często robię podobne zapiekanki, tylko bez sosu pomidorowego. Za to obficie polewam je keczupem;) Dodanie sosu pomidorowego to dobry pomysł, pewnie w smaku takie zapiekanki przypominają pizzę.
ben-ka 31.01.2019 20:47
Możesz tak zrobić, a keczup na wierchu jako dodatek tez może być :)
Bożena Matuszczyk 31.01.2019 11:15
Tak to coś co moje wnuki by mogli wsuwać co dzień. Pyszne i kuszące zapiekanki .;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak