Zapiekane awokado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 szt.
  • mąka krupczatka

    2 łyzki
  • mleko

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos: oliwę zasmażamy z mąką, kiedy będzie złota, wlewamy mleko i mieszając czekamy aż się zagotuje. do gorącego sosu dodajemy tuńczyka, doprawiamy solą.
Awokado kroimy wzdłuż i wyjmujemy pestki. Wgłębienia napełniamy sosem, układamy w naczyniu do zapiekania i pieczemy w 200 st ok 12 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat