Zapiekana ryba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pieczarki

    5 Sztuk
  • ryba

    250 Gram
  • zielona cebulka

    1 Sztuka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ser żółty

    4 Plastry

Sos

  • śmietana 30%

    1 Szklanka
  • oliwki czarne

    2 Sztuki
  • serek topiony

    150 Gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekana ryba foto
Rybe solimy i pieprzymy
Krok 2 - Zapiekana ryba foto
Kroimy pieczarki i układamy je na rybie
Krok 3 - Zapiekana ryba foto
Kroimy zieloną cebulkę i także dodajemy
Krok 4 - Zapiekana ryba foto
Kroimy drobno oliwki, roztapiamy serek, dodajemy śmietane i zagotowywujemy. Sos kładziemy na rybę.
Krok 5 - Zapiekana ryba foto
Dodajmy na całość ser żółty.
Krok 6 - Zapiekana ryba foto
Pieczemy w temp. 180 stopnii przez okolo 40 min, w zależności od rodzaju ryby.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat