Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANA PIERŚ KURCZAKA W PORACH

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne
pory 4 szt
majonez tradycyjny 1 słoik
sól do smaku
masło 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANA PIERŚ KURCZAKA W PORACH

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i wykładamy je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Na mięso rozkładamy pokrojone w talarki pory, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie przykrywamy majonezem. Naczynie przykrywamy i zapiekamy ok. 2 godz. w między czasie można zamieszać aby zruszyć mięso. Zapiekamy do miękkości mięsa(aż się będzie rozpływało).
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 18.01.2014 15:04
Mi bardzo smakuje, kiedy te smaki się połączą jest pyszne danie.
pacpaw 17.01.2014 23:36
ciekawe jak smakuje
fotoviderek 25.11.2013 07:32
Takie połączenie lubię :)
AnielskaSlodycz 18.11.2013 10:47
bardzo ciekawy przepis ;)
PIOTR11 18.11.2013 08:34
pomysłowe danie
norweska20 17.11.2013 23:08
fajne połączenie
Agata3 17.11.2013 22:21
Musi być bardzo smaczna :)
Barbara777 17.11.2013 22:01
wygląda smacznie
Michał2 17.11.2013 21:52
super pomysł, jeszcze takiej nie jadłem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak