Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana pierś kurczaka na porach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1
Filet z piersi kurczaka bez kości 1
śmietana 12% 250 ml
ząbek czosnku 2
musztarda 2 łyżeczki
ryż 3 torebki
sól
pieprz
majeranek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana pierś kurczaka na porach

1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
2. Pierś myjemy, oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na małej ilości oleju. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka.
3. Por kroimy w talaki (całą) i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
4. Podsmażoną pierś układamy na porach.
5. Śmietanę mieszamy przeciśniętym czosnkiem, musztardą oraz przyprawami do smaku. Wylewamy wszystko na porę i kurczaka.
6. Zapiekamy w piekarniku ok. 15-20 minut w temp. 180%
Można też podawać z makaronem lub ziemniakami.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 18.06.2013 20:13
smaczny obiadek
irenka 28.01.2013 19:34
super
irenka 28.01.2013 19:34
super
eliza135 27.01.2013 17:22
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak