Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko
500 mililitrów -
cukier
2 łyżki -
maliny świeże
2 szklanki -
kasza manna
7 łyżek
Przepis i sposób przygotowania Zapiekana kasza manna z malinami
1. Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę mannę, gotujemy do zgęstnienia kaszy cały czas mieszając.
2. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.
4. Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
5. Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem.
Z przepisu wychodzi 4 porcje. Zbyt kwaśne maliny można posypać cukrem.![]()
Komentarze (1)