Zapiekana kasza manna z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Taką kaszę mannę można przygotować na szybki podwieczorek lub gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Słodka kasza manna pysznie komponuje się z kwaśnymi malinami. Polecam i smacznego życzę.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    500 mililitrów
  • cukier

    2 łyżki
  • maliny

    2 szklanki
  • kasza manna

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę mannę, gotujemy do zgęstnienia kaszy cały czas mieszając.

2. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.

3. Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.

4. Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

5. Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem.

 

Babeczka35
Z przepisu wychodzi 4 porcje. Zbyt kwaśne maliny można posypać cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat