Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem

Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    100 g
  • twaróg

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem foto
Kaszę ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Ważne aby jej nie rozgotować. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do ugotowanej kaszy razem z twarogiem. Wszystko dokładnie wymieszać, ewentualnie przyprawić.
Krok 2 - Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem foto
Włożyć kaszę do naczynek do zapiekania. Wyrównać powierzchnię i wbić do każdego naczynka po jednym jajku. Oprószyć solą i pierzem.
Krok 3 - Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 20min. Tak, aby jajko się ścięło. Posypać natką pietruszki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

06.05.2014 07:33
Smaczna propozycja :)

gusia1000

01.05.2014 20:00
Taka inna zapiekanka, godna wypróbowania.

gosia56

04.04.2014 15:03
pyszne danie ;)

Beatris

12.03.2014 10:34
Smakowity obiadek.

Kuchenka

12.03.2014 10:30
wspaniałe, podoba mi się

brioszka

12.03.2014 09:07
super wygląda!

ada.la

12.03.2014 08:50
ciekawy przepis

agnieszka131919

12.03.2014 08:07
wygląda przepysznie

fotoviderek

12.03.2014 07:38
Uwielbiam kaszę gryczaną, a Twoja zapowiada się wspaniale :)

Renata9

12.03.2014 06:54
fajna zapiekanka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat