Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana dynia z podgrzybkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 200 gram
podgrzybki 5 szt.
olej z pestek dyni
słonecznik łuskany
tymianek
sól
pieprz
ser żółty 3 plastry
słonecznik łuskany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana dynia z podgrzybkami

Kroki postępowania

1
Obraną dynię kroimy na mniejsze kawałki. Na naczyniu ceramicznym żaroodpornym wlewamy kroplę oliwy i rozsmarowujemy ją.
Układamy dynię.
Krok 1 - Zapiekana dynia z podgrzybkami foto
2
Dodajemy pokrojone i umyte podgrzybki.
Krok 2 - Zapiekana dynia z podgrzybkami foto
3
Dodajemy szałwię i rozmaryn świeże.
Krok 3 - Zapiekana dynia z podgrzybkami foto
4
Posypujemy solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami.
Na wierzchu układamy pokrojony ser żółty i na wierzch dajemy słonecznik łuskany.
Krok 4 - Zapiekana dynia z podgrzybkami foto
5
Całość zapiekamy przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 5 - Zapiekana dynia z podgrzybkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 24.12.2014 22:23
super zapiekanka
Motorek 18.09.2014 19:16
bardzo smaczny obiadek
Paula87x 09.09.2014 20:03
Ciekawe połączenie, wygląda apetycznie
Gracer 09.09.2014 19:08
smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak