Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebula
3 sztuka -
boczek wędzony
100 gram -
kasza gryczana
1 woreczek -
cebula
0,5 sztuka -
pieczarki
150 gram -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
olej
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Zapiekana cebula faszerowana kaszą, pieczarkami i boczkiem
Z cebuli ściąć wierzch i dół, wydrążyć środek.
Pieczarki umyć i obrać . Boczek, cebulkę i pieczarki pokroić w drobniutką kostkę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pieczarki, dodać cebulę i boczek i smażyć ok. 5 minut, dodać kaszę ( dałam tylko pół torebki ) i doprawić wszystko do smaku.
Farszem napełnić przygotowane cebule, naczynie żaroodporne posmarować pozostałym olejem, ułożyć w nim nasze danie i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190'.
Piec 30 minut.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)