Zapiekana cebula faszerowana kaszą, pieczarkami i boczkiem

APM
APM

Zapiekana cebula faszerowana kaszą, pieczarkami i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 sztuka
  • boczek wędzony

    100 gram
  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • cebula

    0,5 sztuka
  • pieczarki

    150 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zapiekana cebula faszerowana kaszą, pieczarkami i boczkiem

Kaszę ugotować w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.

Z cebuli ściąć wierzch i dół, wydrążyć środek.

Pieczarki umyć i obrać . Boczek, cebulkę i pieczarki pokroić w drobniutką kostkę.

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pieczarki, dodać cebulę i boczek i smażyć ok. 5 minut, dodać kaszę ( dałam tylko pół torebki ) i doprawić wszystko do smaku.

Farszem napełnić przygotowane cebule, naczynie żaroodporne posmarować pozostałym olejem, ułożyć w nim nasze danie i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190'.

Piec 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Adamorek 11.04.2014 13:53
wygląda bajecznie
Katarzyna59 04.06.2013 09:48
świetny przepis
Rafał10 03.06.2013 21:27
Super pomysł, inspirujący :)
arbuzowo 03.06.2013 21:20
faszerowanej cebuli jeszcze nie jedliśmy - czas wypróbować!
marta19 03.06.2013 15:33
bardzo fajnie to wygląda
Janina 03.06.2013 14:04
Ciekawy pomysł, smaczne
msmors 03.06.2013 13:59
wygląda rewelacyjnie
Ania321 03.06.2013 13:33
pięknie podana :)
jozefinach 03.06.2013 13:33
Wygląda bardzo smakowicie.
klaudusia198888 03.06.2013 13:05
wyglada pysznie, wyprobuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat