Zapiekana biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Zapiekana biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    600 g
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • mleko 3,2%

    250 ml
  • kiełbasa biała

    4 pętka
  • chrzan ze słoika

    200 g
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki (5 mm), układamy na spodzie naczynia żaroodpornego, oprószamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z mlekiem i chrzanem, zalewamy ziemniaki. Kiełbasę nacinamy tylko z jednej strony, układamy na zalanych sosem ziemniakach, naczynie przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 60 min w temperaturze 200°C,. Po tym czasie ściągamy folię, pieczemy 15 min w trybie termoobiegu. Podajemy ciepłe z ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gabi44

26.07.2015 10:34
Świetny pomysł,wykorzystam na Wielkanoc.

Ada-Gaba

25.07.2015 16:05
chętnie wypróbuję

Jumper123

24.07.2015 19:45
super przepis

Adamorek

24.07.2015 15:13
zawsze dobre połączenie

pajbek

24.07.2015 15:05
Coś pysznego ;-)

magda1976

24.07.2015 14:52
Super propozycja na obiad

Justi2401

24.07.2015 13:30
Pyszna propozycja na białą kiełbaskę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat