zalewajka cebulowa z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • rosół drobiowy

  • masło

  • mąka pszenna

  • sól

  • pieprz

  • pieczarki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kostkę 25dag,zrumienić lekko na maśle pod koniec dodać pokrojone pieczarki gdy zmiękną oprószyć mąką ciągle mieszając doprowadzić do tego by mąka lekko się zrumieniła,zalać wszystko rosołem doprawić wszystko solą pieprzem zagotować.można wszystko razem zmiksować tak by powstał krem,nie koniecznie dobrze smakuje z grzankami lub po prostu z zapiekanymi ziemniakami SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat