Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zalewajka cebulowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
rosół drobiowy
masło
mąka pszenna
sól
pieprz
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: zalewajka cebulowa z pieczarkami

Cebulę pokroić w drobną kostkę 25dag,zrumienić lekko na maśle pod koniec dodać pokrojone pieczarki gdy zmiękną oprószyć mąką ciągle mieszając doprowadzić do tego by mąka lekko się zrumieniła,zalać wszystko rosołem doprawić wszystko solą pieprzem zagotować.można wszystko razem zmiksować tak by powstał krem,nie koniecznie dobrze smakuje z grzankami lub po prostu z zapiekanymi ziemniakami SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak