Zalewajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • grzyby suszone

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • żur

    0,5 l
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • kiełbasa

    10 dag
  • tłuszcz

    2 dag
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suszone grzyby namoczyć, gdy napęcznieją bardzo drobno pokroić i ugotować razem z posiekaną cebulą. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gdy będą miękkie wlać żur i rozgnieciony czosnek, podprawić mlekiem wymieszanym z mąką. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę, lekko podsmażoną kiełbasę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 04.11.2013 18:47
Prosta, smaczna zupka.
Iwusia 03.02.2013 23:37
bardzo smakowita ta zupka
Wafelek2601 12.05.2012 15:17
smaczna
Monika193 10.03.2011 23:37
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat