zalewajka

zalewajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt.
  • ziemniaki

    50 dag
  • zur zytni

    ½ litra
  • słonina

    5 dag
  • sól

    Pieprz
  • kiełbaska

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zalewajka

Ugotować na wodzie drobno pokrojoną cebulę. Wrzucić obrane, pokrojone ziemniaki, rozgotować je. Do zupy wlać żur do smaku, zupę zagotować, posolić, okrosić zrumienioną słoniną. Pod koniec wrzucić pętek kiełbasy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

halinka1011 04.04.2011 11:28
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat