Zalewa do ogórków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt.
  • ziele angielskie

    5 szt.
  • pieprz

    5 szt.
  • ocet 10 %

    1 l
  • cukier

    1 kg
  • woda

    2 l
  • sól jodowa

    2 łyżki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wrzucić wszystko za wyjątkiem cukru i octu, zagotować. Gdy już wywar się zagotuje odstawić, dodać cukier i ocet, wymieszać. Ja zalewam gorącym wywarem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 20.12.2013 21:13
takie ogórki to ja lubię
Karolcia12 05.10.2013 14:12
muszę wreszcie zrobić takie ogórki
marzencia2007 16.03.2013 12:35
przydatny przzepis ;)
PaniMISIOWA 30.11.2012 19:39
dobry przepis zawsze się przyda
gosia47-47 20.08.2012 07:00
też taką robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat