Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwaszana z kalarepki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka 2 sztuki
marchew 4 sztuki
masło 2 łyżki
koperek usiekany 4 łyżki
sól 1 szczypta do smaku
cukier 1 szczypta do smaku
sok z cytryny 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwaszana z kalarepki

Kalarepki i marchewki obrać . Pokroić w kostkę , zalać wodą ( ok. 1,5 szklanki ) , lekko osolić i ugotować do miękkości ( ok. 20 minut ) .Dodać masło i koperek- chwilę podgrzewać delikatnie mieszając . Doprawić do smaku szczyptą cukru , solą i sokiem z cytryny .
Jarzynkę wyjmować łyżką cedzakową - można też zasypać mąką i zagęścić - ja wolę taką bez mąki . Jest kwaskowata - pyszna .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak