Zakonserwowane zielone pomidory

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielone pomidory

  • cebula biała

  • papryczka chili

  • ziele angielskie

  • marchew

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory oczyścić,pokroić w plastry,posolić i odstawić na kilka h(najlepiej na noc).W słoikach układać razem z zielem,ząbkami czosnku,pokrojoną marchewką,liściem laurowym,papryczką i talarkami cebuli.Zalać zagotowaną zalewą.
***
Ze względu na to,że u mnie nikt nie przepada za bardzo zrobiłam jedynie 3 słoiczki...czyli kilka pomidorków,2cebule,po2 ząbki czosnku do słoiczka,3-4marchewki.Zalewa;na 5szklanek wody 1szklanka octu,3łyżki cukru i łyżka soli(na ok5 słoiczków wyszło;) )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madziela 13.10.2015 22:11
świetny pomysł :D
Małgorzata77 13.07.2011 09:48
Pomidory bardzo fajnie zakonserwowane, skorzystam z przepisu
ElizaT 17.12.2010 08:05
będę korzystała z przepisu! świetne te pomidory!
polly66 22.10.2010 09:33
cieszę się niezmiernie i nie łam się też żałuję bo tylko 1 słoik mi został i aż szkoda otwierać:)
mala2021 22.10.2010 08:29
pomidorki pyszne,po prostu rewelacja !!!!żałuję że tak mało zrobiłam, w przyszłym roku napewno zrobię więcej.Pozdrawiam
polly66 15.10.2010 07:47
oo to daj znać jak smakuje;)
mala2021 14.10.2010 15:55
Dziękuję za odpowiedz, u mnie pomidorki stoja już tydzień i nie mogę się doczekac aż ich spróbuje,dodalam zamiast białej cebuli, czerwoną -wiecej kolorku :)
polly66 13.10.2010 16:14
hmm otwierałam po jakichś 2 tygodniach i były świetne(papryczka okazała się idealnym dodatkiem:P) tylko najlepiej przed robieniem długo trzymać je w tej soli żeby nawet potem twarde nie były
mala2021 13.10.2010 13:05
po jakim czasie nadają się do konsumpcji?
mala2021 07.10.2010 20:41
wyglądają smakowicie ,jutro zabieram się za robotę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat