Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakochane serce

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
białko 3 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka krupczatka 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
śmietana kremowa 30% 200 ml
cukier puder 3 łyżeczki
serek mascarpone 250 g
różowy barwnik
draże kolorowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zakochane serce

1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier i aromat waniliowy oraz wodę i olej. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jajka i białka ubić na puszysta masę. Dodać do reszty składników bardzo delikatnie mieszając. Piec przez około 30 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni C. Wystudzić.

2. Dobrze schłodzona kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru odrobiną barwnika na czubku noża. Gdy kremówka będzie już ubita, ale jeszcze nie sztywna dodawać stopniowe mascarpone ciągle ubijając. Krem nałożyć do szpryce cukierniczej i ozdobić nim wierzch ciasta. Całość udekorować kolorowymi drażami. Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 11.03.2014 19:45
super pyszności
caralajna 11.03.2014 18:21
słodziutkie :)
Ania84 11.03.2014 11:59
urocze serducho!
jowant 11.03.2014 10:35
jakie urocze serduszko :)
Laila2786 11.03.2014 10:34
smaczne ciasto
norweska20 11.03.2014 10:22
wyszło wspaniale
Niki22 11.03.2014 10:22
apetyczne ciacho :)
Milka100 11.03.2014 10:16
wyśmienite
Joannasz3190 11.03.2014 10:07
Rewelacyjne :)
kasiaw 11.03.2014 09:50
piękne serducho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak