Zabaglione - deser z żółtek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    6 szt
  • cukier waniliowy

    4 łyżki
  • skórka z cytryny

  • koniak

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, aż powstanie pulchna masa. Dodać nieco skórki z cytryny oraz alkohol. Ucierać w naczyniu ustawionym na parze lub na małym ogniu i ochronnej płycie i nie dopuścić do wrzenia. Gdy masa będzie już gęsta to przełożyć do szklanych pucharków . Podawać na gorąco z biszkoptami. Dużo kalorii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat