Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zabaglione - deser z żółtek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier waniliowy 4 łyżki
skórka z cytryny
koniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Zabaglione - deser z żółtek

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, aż powstanie pulchna masa. Dodać nieco skórki z cytryny oraz alkohol. Ucierać w naczyniu ustawionym na parze lub na małym ogniu i ochronnej płycie i nie dopuścić do wrzenia. Gdy masa będzie już gęsta to przełożyć do szklanych pucharków . Podawać na gorąco z biszkoptami. Dużo kalorii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak