Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zaatarowe smarowidełko do chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 20 dag
oliwa 1/2 szklanka
sezam czarny 2 łyżka
sezam 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zaatarowe smarowidełko do chleba

Wymieszaj sezam, sól czosnkową i tymianek.
Ugotuj fasolkę w niewielkiej ilości wody do miękkości.
Zmiksuj fasolkę z dodatkiem oliwy na gładką pastę. Dodaj mieszankę ziół odpowiednik zaataru.
Wymieszaj wszystko dokładnie. Upraż czarny sezam na suchej patelni, po czym ostudź go.
Przełóż pastę do miseczki, posyp uprażonym sezamem.
Pastę podajemy jako dodatek do chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak