Przepis i sposób przygotowania na: z żurawiną ciastka
- 9 łyżeczek masła
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 duże jajko lub 2 małe
- 1 torebka cukru waniliowego
- 1/2 szklanki suszonych żurawin
- 1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
- tabliczka czekolady białej
wyszło 32 sztuki
- mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól wymieszać
- zmiksować jajko,masło i cukry na gładką masę
- do masy dać mąkę i wymieszać z białą czekoladą, żurawinami i orzechami
- wstawić ciasto do zamrażalnika na 10 minut
- łyżką formować z ciasta małe kulki na papierze do pieczenia, spłaszczyć każdą porcję ciasta aby była płaska
- piec w 175 C przez 15 minut na złoty kolor
- SMACZNEGO