Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

z marchewki z grubymi nerwami liści kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

,,nerwy,, z liści kapusty 8 sztuk z grubych liści
marchew ugotowana z zupy 1 sztuka
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 do smaku
sól 1 szczypta do smaku
cukier 1 szczypta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: z marchewki z grubymi nerwami liści kapusty

Kroki postępowania

1
Nerwy wycięte z liści umyć. Ułożyć w garnku, zalać osoloną wodą ze szczyptą cukru. Gotować 45 minut. Odcedzić.
Krok 1 - z marchewki z grubymi nerwami liści kapusty foto
2
Pokroić w kostkę odrzucając liście tak by zostały tylko białe części. Marchew również pokroić w drobną kostkę.
Krok 2 - z marchewki z grubymi nerwami liści kapusty foto
3
W rondelku rozpuścić masło. Dodać marchew i nerwy z kapusty. Wymieszać . Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny.
* można zamrozić
Krok 3 - z marchewki z grubymi nerwami liści kapusty foto
4
Ten element wierzchnich ( i nie tylko ) liści kapusty wycinamy i wyrzucamy. Wiem - nie wszyscy ale większość tak. A przecież zupełnie spokojnie można je wykorzystać. Po ugotowaniu smakują podobnie do gotowanej kalarepki.
Krok 4 - z marchewki z grubymi nerwami liści kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 07.11.2013 12:15
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak