Z jajek przepiórczych i łososia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    10 dag
  • kapary

    2 łyżki
  • śmietana 22-procentowa

    1 szklanka
  • starty chrzan

    1 łyżeczka
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • rzeżucha

    2 (posiekana)
  • jajka przepiórcze

    25 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo (3 min), ostudzić, obrać i opłukać zimną wodą. Łososia pokroić w szerokie, krótkie paski. Jajka przekroić na pół, dodać łososia, kapary i wymieszać. Przygotować sos: śmietanę ubić z sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem, rzeżuchą i koperkiem Prymat, posolić i popieprzyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i posypać papryką Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 08.05.2011 23:04
pyszności
Barbara55 18.10.2010 15:33
wykwintne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat