Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nogi z królika

    2 szt
  • cebula

    3-4 szt
  • por

    do wywaru
  • seler nać

    do wywaru
  • ziemniaki

    1-2 szt
  • marchew

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • ser camembert

    1/2 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
Z nóg królika i zieleniny przygotować wywar.
Krok 2 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
Następnie dodać ziemniaki i marchewkę pokrojone w plastry. Zagotować.
Krok 3 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
Na maśle podsmażyć młodą cebulkę.
Krok 4 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
Podsmażoną cebulkę, obrane, ugotowane mięso i warzywa z wywaru zblendować bardzo dokładnie z przyprawami.
Krok 5 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
W czasie blendowania wlewać śmietankę.
Krok 6 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
Podawać np. z grzankami z tosta wieloziarnistego.
SMACZNEGO!
Malinka
Ser był z orzechami, ale można dodać swój ulubiony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jan_mag 26.04.2017 12:53
Pyszny kremik :)
Franciszek 25.11.2015 00:08
dobra zupa
Marta1986 24.11.2015 21:29
pysznosci mniam
pajbek 24.11.2015 21:05
Taki lubię :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat