Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nogi z królika 2 szt
cebula 3-4 szt
por do wywaru
seler nać do wywaru
ziemniaki 1-2 szt
marchew 1 szt
masło 1 łyżka
ser camembert 1/2 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
śmietana 30% 1/2 szklanki

Porada

Ser był z orzechami, ale można dodać swój ulubiony.

Przepis i sposób przygotowania na: Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem

Kroki postępowania

1
Z nóg królika i zieleniny przygotować wywar.
Krok 1 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
2
Następnie dodać ziemniaki i marchewkę pokrojone w plastry. Zagotować.
Krok 2 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
3
Na maśle podsmażyć młodą cebulkę.
Krok 3 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
4
Podsmażoną cebulkę, obrane, ugotowane mięso i warzywa z wywaru zblendować bardzo dokładnie z przyprawami.
Krok 4 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
5
W czasie blendowania wlewać śmietankę.
Krok 5 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto
6
Podawać np. z grzankami z tosta wieloziarnistego.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Z cebuli na króliku, czyli smaczny, delikatny krem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 26.04.2017 12:53
Pyszny kremik :)
Franciszek 25.11.2015 00:08
dobra zupa
Marta1986 24.11.2015 21:29
pysznosci mniam
pajbek 24.11.2015 21:05
Taki lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak