Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywijańce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
woda 2 łyżki
papryka 1 mały kawałek
przyprawa kuchenna
olej
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wywijańce

Jajko wybić roztrzepać z wodą. Dodać drobno pokrojoną paprykę, przygotowaną pietruszkę i mąkę. Ciasto powinno być dość gęste ale jeszcze płynne. Doprawić przyprawą. Z ciasta smażyć małe placuszki które po odwróceniu wywijają się. Podobne smażę gdy zostaje mi jajko od panierki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 09.02.2013 01:38
tez mam
PaniMISIOWA 08.02.2013 20:01
mam na nie ochotę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak