Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne muffiny z kurczakiem i szpinakiem
Szpinak rozmrażamy, smażymy 2-3 minuty podlewając odrobiną wody. Doprawiamy szczyptą soli, studzimy.
Ser kroimy w drobną kostkę.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
Do mleka dodajemy jogurt naturalny, olej i jajka, dokładnie miksujemy.
Do mąki dodajemy płynne składniki i niezbyt dokładnie mieszamy.
Dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka, szpinak i ser, ponownie mieszamy.
Masę wkładamy do 3/4 wysokości foremek do muffinek (jeśli nie macie nieprzywieralnej formy, posmarujcie ją odrobiną masła i obsypcie bułką tartą).
Muffiny pieczemy 20-22 minuty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.