Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 gram
ketchup łagodny 2 łyżki
parówki 2 sztuki
ser żółty 80 gram
ogórek konserwowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem

Kroki postępowania

1
Ciasto rozwinąć. Rozsmarować na nim ketchup. Parówki obrać z osłonki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i rozłożyć równomiernie na cieście.
Krok 1 - Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem foto
2
Ser także zetrzeć na tarce lub pokroić w małą kosteczkę jeśli jest w plastrach.
Krok 2 - Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem foto
3
Na jednym z krótszych końców ułożyć ogórka przekrojonego na ćwiartki. W miarę możliwości ściśle zrolować.
Krok 3 - Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem foto
4
Pokroić na kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec około 20 minut w 200 st. Smacznego!
Krok 4 - Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 25.04.2014 20:54
Apetyczną przekąska
GOSIA18 11.04.2014 13:02
Pięknie się prezentuje ta przekąska
gosia56 11.04.2014 11:20
super pomysł;)
Grazyna0211 10.04.2014 13:36
fajny pomysł
halina17 10.04.2014 09:46
Dobra przekąska.
noninka77 10.04.2014 09:36
wyglądają apetycznie :)
Magula 10.04.2014 09:20
Uwielbiam takie wynalazki
PaniMISIOWA 10.04.2014 07:37
też robię takie ślimaczki z ciasta francuskiego, są smaczne i nie wymagają dużo czasu na przygotowanie.
luna76 10.04.2014 07:16
bardzo ciekawa propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak