Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawna rolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciaso

mąka pszenna 1 szklanka
jajko zielononóżki 2
woda letnia niepełna szklanka
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 mała łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat

Składniki na nadzienie

boczek wędzony 7 plasterków
ser żółty 7 plasterków
papryka konserwowa 8 cieniutkich plasterków
jajko 1
sezam 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawna rolada

Kroki postępowania

1
Z podanych składników wyrobić ciasto. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Krok 1 - Wytrawna rolada  foto
2
Po wyrośnięciu ciasto dobrze rozwałkować.
Krok 2 - Wytrawna rolada  foto
3
Na rozwałkowane ciasto dajemy boczek następnie paski papryki a na sam koniec ser żółty.
Krok 3 - Wytrawna rolada  foto
4
Gotową roladę zwijamy i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Przykrywamy ściereczką.
Krok 4 - Wytrawna rolada  foto
5
Gotowe roladę posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika i piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Wytrawna rolada  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.07.2016 11:42
Lubię takie ciasta nadziewane :)
Jagódka77 22.06.2016 21:22
na pewno pysznie smakuje
agnieszka214 10.06.2016 19:11
Naprawdę pyszna rolada
ania2610 10.06.2016 13:59
wygląda pysznie w tym cieście!
jagoda5913 10.06.2016 12:23
pięknie wygłada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak