Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wykwintna polędwiczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebule 3
pietruszka 4 łyżki
masło 2 łyżki
polędwiczki wieprzowe 4
szynka konserwowa 25 dag
ciasto francuskie 45 dag
jajko 1
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintna polędwiczka

Cebule i pieczarki oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na maśle do całkowitego odparowania wody. Polędwiczki oczyścić, przyprawić, obsmażyć na rozgrzanym oleju. Ciasto francuskie rozwałkować na 4 prostokąty, na każdym ułożyć równą warstwą przygotowany farsz. Na farszu rozłożyć plastry szynki i obsmażoną polędwiczkę. Całość zrolować, zlepić brzegi. Ciasto posmarować rozmąconym jajkiem. Piec 25 minut w temp. 170 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak