Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukier
1 szkl -
woda
1/2 szkl -
margaryna
250 g -
kakao
3 łyżki -
mąka pszenna
2 szkl -
jajko
5 szt -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Wuzetka na murzynku
Krem:
1/2 l śmietanki 30%,
2 galaretki cytrynowe,
1/2 szkl. wrzątku,
5 łyżek cukru pudru.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Galaretki rozpuścić we wrzątku. Ostudzić. Tężejące galaretki zmiksować z ubitą śmietanką. Masą przełożyć ciasto. Polać stopioną czekoladą. Udekorować wg uznania.
Komentarze (24)
Załaduj więcej komentarzy (14)