Wuzetka na murzynku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szkl
  • woda

    1/2 szkl
  • margaryna

    250 g
  • kakao

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • jajka

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę zagotować z cukrem, kakao i wodą. Ostudzić. Nastepnie połączyć z żółtkami oraz mąką zmieszaną z proszkiem. Na koniec wmieszać ubite na sztywno białka. Wylać na blaszkę o wym. 33x23cm. Piec ok. 30 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.

Krem:
1/2 l śmietanki 30%,
2 galaretki cytrynowe,
1/2 szkl. wrzątku,
5 łyżek cukru pudru.

Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Galaretki rozpuścić we wrzątku. Ostudzić. Tężejące galaretki zmiksować z ubitą śmietanką. Masą przełożyć ciasto. Polać stopioną czekoladą. Udekorować wg uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 17.12.2013 21:22
wygląda genialnie
artur7 07.11.2013 17:41
ciasteczko mniam
Iwusia 10.10.2013 23:38
fajne połączenie
Łucja 09.10.2013 15:45
pyszności :) a biedroneczki mnie zauroczyły !!
IZABELA29 08.10.2013 17:22
urocze ozdoby
caralajna 08.10.2013 07:45
świetne ciacho
Barbara13 07.10.2013 19:40
Ale smakowitości
nutellla 07.10.2013 19:35
bardzo lubię
kasienka23 07.10.2013 19:15
smakowite ciasto!
halina17 07.10.2013 18:08
Smaczne ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat